Autismisäätiö AUTISMISÄÄTIÖ SR, JÄMSÄNKATU 2, 00520 HELSINKI P. 044 765 4300, INFO@AUTISMISAATIO.FI
  • Keppuli
  • Keppuli
  • Keppuli
  • Keppuli
04.08.2016

Autismisäätiö osallistui SuomiAreenaan Porissa

SuomiAreena on yhteiskunnallinen tapahtuma, jossa järjestettiin tänä vuonna noin 170 keskustelutilaisuutta. Vuoden 2016 SuomiAreenan teemana oli suomalainen työ ja kansalaisjärjestötoiminta.

Autismisäätiö osallistui sosiaali- ja terveysministeriön ja Sitran jazzaamiaiselle, joka järjestettiin Porin Suomalaisella klubilla keskiviikkona 13.7.2016. Vapaamuotoisessa tapahtumassa nautittiin livemusiikista ja keskusteltiin sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksesta sekä päivän aiheista.

Aamiaisen jälkeen Autismisäätiön toimitusjohtaja Ritva Ulander sekä sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä tapasivat henkilökohtaisesti. Hedelmällinen keskustelu antoi suuntaviivoja tulevaan yhteistyöhön, jota valmistellaan suurella innolla.

Kauppakeskus Puuvillassa seurattiin Akavan Erityisalojen ja sen jäsenjärjestö Viestin järjestämää paneelikeskustelua viestinnän ja journalismin suhteesta. Paneelissa käsiteltiin median murrosta, journalismin luotettavuutta sekä viestinnän ja markkinoinnin rajapintoja. Peter Nymanin juontamassa paneelissa keskusteli viestinnän ja journalismin monipuolisia ammattilaisia.

 

Iltapäivällä perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula sekä sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä vetivät Kaupungintalon pihalla paneelikeskustelun julkisesta palvelulupauksesta ja sen roolista sote-uudistuksessa. Mielenkiintoisessa keskustelussa sivuttiin mm. palvelulupauksen sisältöä ja sen konkreettista toteutumista sekä yksilön oikeuksia terveydenhuollossa. Keskustelemassa olivat Antti Kivelä, Heikki Hiilamo, Kati Myllymäki, Timo Laukkio ja Marianne Vilkkula.

Päivä päättyi Satakunnan yhteisökeskukseen SOSTE:n järjestämään järjestötapaamiseen, jossa tarjoutui tilaisuus verkostoitua ja keskustella päivänpolitiikan asioista eri järjestöjen edustajien kanssa.

SuomiAreena 2016 oli informatiivinen ja antoisa kokemus. Monipuoliset keskustelut ja laajasti edustetut asiantuntijatahot tarjosivat paljon uusia näkökulmia tulevaisuuden suomalaiseen yhteiskuntaan. Tapahtuma viitoitti yhteiskunnallista työtä, jonka eteen teemme työtä tulevaisuudessa.