Autismisäätiö AUTISMISÄÄTIÖ SR, JÄMSÄNKATU 2, 00520 HELSINKI P. 044 765 4300, INFO@AUTISMISAATIO.FI
 • Keppuli
 • Keppuli
 • Keppuli
 • Keppuli

NÄYTTELYT

 • Neljä elefanttia

  Tervetuloa Miikka Elon, Jesse Karlssonin, Karita Heimosen ja Santeri Mähösen Neljä elefanttia -näyttelyn avajaisiin 1.2.2017 klo 13-15 Kohtaamispaikka Keppuliin!

  Näyttely avoinna 1.-24.2.2017 Kohtaamispaikka Keppulissa, Käpyläntie 11, Helsinki.

  Neljä elefanttia
 • Sininen Sirkus

  3.10.-16.10.2016 Kirjasto 10, Elielinaukio 2 G

  Kirjasto avoinna ma-to 8-22, pe 8-20, la-su 12-18

  Me olemme neljä taitelijaa Autismisäätiöltä, joille taide merkitsee unelmia. Se on myös yksi tapa tuoda kiinnostuskohteitamme esille. Sininen väri on autismitietoisuuden väri, ja sirkus kertoo meidän elämästämme. Näyttelyssä on esillä teoksia, jotka ovat meidän parhaita töitämme tältä vuosisadalta.

  Vahva mielikuvitus, näkemys sommittelusta ja värien akrobatiasta sekoitettuna villiin huumoriin antavat avarat lähtökohdat taiteelle. Tekotavoilla ei näytä olevan rajoja kuten ei mielikuvituksellammekaan. Ja vahinkoja ja virheitä emme suinkaan pelkää. Maailma on fantasiaa täynnä.

  Taide on mielestämme paras keino tuoda esille omia ajatuksia. Se on myös tapa kommunikoida ilman direktiivejä ja syrjintää. Näyttelymme kautta toivomme tulevamme nähdyksi. Tervetuloa!

  Otto Kasvio
  Riina Noro
  Juhani Rusanen
  Markku Tolvanen

  Sininen Sirkus
 • Iloa ajatuksiin!

  Näyttely avoinna 21.9 – 14.10.2016

  Kohtaamispaikka Keppuli, Käpyläntie 11

  Avajaiset 21.9.2016 klo 17-18:30

   

  Minä olen Henna Laulainen. Minä olen enemmän kaikki vuodet aina tehnyt erilaisia taideteoksia. Opettelen, ja sillä osaan asian parhaiten. Olen tehnyt taidetta paljon. Erilaisilla tekniikoilla.  Olen maalannut vesiväreillä, pastelliväreillä ja piirtänyt tusseilla ja lyijykynällä. Minä olen tehnyt maisematöitä ja eläimiä, karhuja, kaikkea. Työskentelen autismisäätiössä. Olen hyvä keksimään tarinoita. Ja tykkään kuvittaa niitä. Olen hyvä piirtämään ja värittämään. Olen hyvä esittämään asioita kuvien avulla. Minä pidän paljon kirjoista, kirjastosta. Sitten aamukahvista. Vapaa- ajalla rentoudun ja kuuntelen musiikkia.

  Haluan esittää taidetta paikassa jossa minä paljon käyn. Näyttelyssä ihmiset ovat katsomassa taidetta ja yhdessä ystävien kanssa jakaa taidenautinnon.  Erittäin paljon tykkään siitä kun omat työt ovat esillä ja ihmiset käyvät katsomassa niitä. Pidän paljon kun saan tehdä taidetta ja saan piirtää. Minulle se on tosi tärkeää. Voin sen avulla ilmaista omia tunteita. Taidepajalta saan oppia. Tervetuloa tutustumaan näyttelyyni!

   

  Kohtaamispaikka Keppuli avoinna ma, ti to klo 10-15 ja ke klo 10-17

  Lisätietoja näyttelystä: susanna.salonen@autismisaatio.fi  
  050 407 8915

  Iloa ajatuksiin!
 • Riku Sainio & Ilpo Antosalo: Onnellinen autistinen poika ja mukava mies

  Onnellinen autistinen poika ja mukava mies -näyttely 10.8.-16.9.2016
  Kohtaamispaikka Keppuli, Käpyläntie 11, Helsinki.

  Minä olen neroa. Sata tyttödobermannia, moottorisaha ja Lippo Myrskylä. Kesäkuvat ja metsämaisemat. Mustaa vettä. Vaaleanpunaista vettä. Olen taitava. Teit sen hyvin. Minä olen ylpeä sinusta. Katso. Sinä onnistuit kultapieni. Kultaseni.

  Näyttely on koottu Riku Sainion ja Ilpo Antosalon alkuvuonna 2016 maalaamista teoksista. Molempien taiteilijoiden teoksissa esiintyy aiheita, jotka tuottavat iloa ja mielihyvää.

  Taiteilija Riku Sainio:

  Olen Riku Raku Rampetti. Muista, minä olen Riku Sainio ja hyvällä tuulella. Olen onnellinen autistinen poika. Kaikki sujuu hienosti. Minä maalaan lisää – minä maalaan paljon. Pidän maalaamisesta – Tottakai. Maalaan koska tulee hienon väristä. Tykkään maalata paljon värejä, eläimiä tai ihmisiä. Ehkä minä olen hyvä taiteilija. 

  Taiteilija Ilpo Antosalo:

  Ilpo on mukava mies, 36-vuotta. Maalaan, siksi että tulee hyvä mieli ja se tuntuu hyvältä, vaaleanpunaisella tai tummansinisellä.  Olen hyvä maalaamaan. Tykkään maalata koiramaalauksia, dobermanneja. Teen serkun Loco –koiran. Emma, Penny, Veera ja Doris –koirat ovat jonkun omistamia koiria. Pidän koirista, niitä voi ihan nätisti silittää. Maalaan mielelläni myös Lippoon Myrskylän ja liiterin ja moottorisahan ja varislintuja myöskin. Hyväluonteinen olen ja luja työmies. 

  Näyttelyn avajaiset Kohtaamispaikka Keppulissa 10.08.2016 klo 17-19, Käpyläntie 11, Helsinki. Kohtaamispaikka Keppuli on avoinna ma, ti, to 10-15 ja ke 10-17. Tervetuloa!

  Riku Sainio & Ilpo Antosalo: Onnellinen autistinen poika ja mukava mies
 • Viiden vuoden päiväkirja - Autismisäätiön ryhmänäyttely

  Galleria Art Kaarisilta, Sanomatalo 1.krs, Elielinaukio 2, Helsinki

  Vuoden 2016 Autismisäätiön ryhmänäyttelyn suunnittelussa lähtökohtana on ollut nykytaidenäyttelyn rakentaminen. Kaksiulotteisten maalauksellisten teosten tai perinteisemmän kuvanveiston sijaan galleria Art Kaarisilta täyttyy valokuva- ja videotaiteesta sekä installaatioista. Autismisäätiön taideryhmissä tehdään perinteisesti kansainvälisen teoskynnyksen ylittäviä taideteoksia, mutta tämän näyttelyn teokset on kerätty ohjatun taidetoiminnan reuna-alueilta: tekoprosessina on saattanut olla dymo-kirjoittimella tuotettu sanamassa, erityiskiinnostuksen kohteena olevan kehäradan junamatkan taltiointi tai lähes uskonnollissävytteinen kunnioitus hevosia kohtaan. Obsessiiviset kiinnostuksen kohteet, stressinhallinta toiston kautta tai eskapismi outona näyttäytyvästä maailmasta voivat olla autismin kirjon ihmisen keinoja jäsentää sirpaleista todellisuutta.
   

  Viiden vuoden päiväkirja - Autismisäätiön ryhmänäyttely