Autismisäätiö AUTISMISÄÄTIÖ SR, JÄMSÄNKATU 2, 00520 HELSINKI P. 044 765 4300, INFO@AUTISMISAATIO.FI
 • Keppuli
 • Keppuli
 • Keppuli
 • Keppuli

Mitä tarkoittaa Keppuli?

Keppuli-sana on Autismisäätiön taiteilijan, Hannan, oma sana. Hanna on työskennellyt ja tehnyt taidetta Autismisäätiöllä sen perustamisesta saakka. Keppuliksi Hanna kutsuu useimmiten muoviesinettä, jota naputtamalla tulee hauska ääni ja jonka kädessä pitämisestä tulee hyvä olo.

Stefan Lindfors esittelee Keppulin!

Suomalainen huippumuotoilija Stefan Lindfors suunnittelee Autismisäätiölle virallisen keppulin. Keppuli julkaistaan 2.4.2016  Finlandiatalolla järjestettävässä KEPPULIGAALASSA.

 

TAPAHTUMAT

 • 29.3. 

  Autismisäätiön ryhmänäyttely Rock and soft nähtävissä Art Kaarisillassa 28.3.-9.4. ja Kohtaamispaikka Keppulissa 1.-24.4.

  Lue lisää >>


 • 22.4. Autism Film Festival 2017

  Autismisäätiö järjestää Autism Film Festivalin Kino Sherylissä 22.-23.4.2017.

  Lue lisää >>


 • 2.4. Avoimet ovet - Lippo

  Lipon avoimet ovet Lipon kyläläisille ja muille halukkaille. Avoimet ovet on klo12-14. Samalla kerrotaan kyläläisille Lipon toiminnasta sekä jaetaan tietoa autismista ja autisminkirjosta. Kahvia tarjolla.


Katso kaikki tapahtumat
Keppuli - tapahtumat

AJANKOHTAISTA

 • Sisäministeri Paula Risikko toivoo Autismisäätiön määrittävän palvelutoiminnan valtakunnalliset laatukriteerit

  Autismisäätiö kutsui sisäministeri Paula Risikon vieraakseen Seinäjoen toimipisteille keskustelemaan sotesta ja autismin kirjon ihmisten yhteiskunnallisesta asemasta. Tapaamiseen osallistui Autismisäätiön toimitusjohtaja Ritva Ulanderin ja palvelutoiminnan päällikkö Carita Tammirannan lisäksi henkilökuntaa Seinäjoen yksiköistä.

  Lue lisää >>


 • Osallisuutta, hyvinvointia ja vaikuttamista Keppulikuulla

  Autismitietoisuuden kuukautta, huhtikuuta, juhlittiin 2016 ensimmäistä kertaa nimellä Keppulikuu. Keppulikuu tarjosi autismin kirjon ihmisille ja heidän läheisilleen mahdollisuuden vaikuttamiseen ja osallisuuteen.

  Lue lisää >>


 • Autismisäätiö osallistui SuomiAreenaan Porissa

  SuomiAreena on yhteiskunnallinen tapahtuma, jossa järjestettiin tänä vuonna noin 170 keskustelutilaisuutta. Vuoden 2016 SuomiAreenan teemana oli suomalainen työ ja kansalaisjärjestötoiminta.

  Lue lisää >>


 • Tapahtumaviikonloppu - Helsinki

   Kohtaamispaikka Keppulissa tapahtuu.

  Lue lisää >>


 • Seminaari - Helsinki

  Kansainvälisen seminaarin pääpuhujaksi on kutsuttu alan kärkinimiin lukeutuva Peter Vermeulen. Seminaarin jälkeen järjestetään paneelikeskustelu palveluohjaukseen liittyen.

  Lue lisää >>


Kohtaamispaikka KEPPULI

Käpyläntie 11, Helsinki
Avoinna Ma, ti, to 10 -15 ja ke 10 -17

Kohtaamispaikka Keppuli on Autismisäätiön galleria, taidekäsitöiden myymälä ja paikka arjen kokemuksille, hyville hetkille sekä pienille tapahtumille. Keppuli avataan Käpylän vanhan kukkakioskin ja Koskelan sairaalan entisen valvomon tiloihin hyvien kulkuyhteyksien varrelle. Keppuli on kutsuva paikka, minne on helppo tulla ostoksille, näyttelyyn tai osallistumaan tapahtumiin. Ohjelmasta löytyy kuukausittain vaihtuvien taidenäyttelyiden lisäksi, runoiltoja, musiikkiesityksiä, pop up -taidetapahtumia ja erilaisia kulttuuri- ja taidepajoja. Keppuli osallistuu Käpylän tapahtumiin ja siellä järjestetään vertaistapaamisia autismin kirjon henkilöille.

NÄYTTELYT

 • Neljä elefanttia

  Tervetuloa Miikka Elon, Jesse Karlssonin, Karita Heimosen ja Santeri Mähösen Neljä elefanttia -näyttelyn avajaisiin 1.2.2017 klo 13-15 Kohtaamispaikka Keppuliin!

  Näyttely avoinna 1.-24.2.2017 Kohtaamispaikka Keppulissa, Käpyläntie 11, Helsinki.

  Neljä elefanttia
 • Sininen Sirkus

  3.10.-16.10.2016 Kirjasto 10, Elielinaukio 2 G

  Kirjasto avoinna ma-to 8-22, pe 8-20, la-su 12-18

  Me olemme neljä taitelijaa Autismisäätiöltä, joille taide merkitsee unelmia. Se on myös yksi tapa tuoda kiinnostuskohteitamme esille. Sininen väri on autismitietoisuuden väri, ja sirkus kertoo meidän elämästämme. Näyttelyssä on esillä teoksia, jotka ovat meidän parhaita töitämme tältä vuosisadalta.

  Vahva mielikuvitus, näkemys sommittelusta ja värien akrobatiasta sekoitettuna villiin huumoriin antavat avarat lähtökohdat taiteelle. Tekotavoilla ei näytä olevan rajoja kuten ei mielikuvituksellammekaan. Ja vahinkoja ja virheitä emme suinkaan pelkää. Maailma on fantasiaa täynnä.

  Taide on mielestämme paras keino tuoda esille omia ajatuksia. Se on myös tapa kommunikoida ilman direktiivejä ja syrjintää. Näyttelymme kautta toivomme tulevamme nähdyksi. Tervetuloa!

  Otto Kasvio
  Riina Noro
  Juhani Rusanen
  Markku Tolvanen

  Sininen Sirkus
 • Iloa ajatuksiin!

  Näyttely avoinna 21.9 – 14.10.2016

  Kohtaamispaikka Keppuli, Käpyläntie 11

  Avajaiset 21.9.2016 klo 17-18:30

   

  Minä olen Henna Laulainen. Minä olen enemmän kaikki vuodet aina tehnyt erilaisia taideteoksia. Opettelen, ja sillä osaan asian parhaiten. Olen tehnyt taidetta paljon. Erilaisilla tekniikoilla.  Olen maalannut vesiväreillä, pastelliväreillä ja piirtänyt tusseilla ja lyijykynällä. Minä olen tehnyt maisematöitä ja eläimiä, karhuja, kaikkea. Työskentelen autismisäätiössä. Olen hyvä keksimään tarinoita. Ja tykkään kuvittaa niitä. Olen hyvä piirtämään ja värittämään. Olen hyvä esittämään asioita kuvien avulla. Minä pidän paljon kirjoista, kirjastosta. Sitten aamukahvista. Vapaa- ajalla rentoudun ja kuuntelen musiikkia.

  Haluan esittää taidetta paikassa jossa minä paljon käyn. Näyttelyssä ihmiset ovat katsomassa taidetta ja yhdessä ystävien kanssa jakaa taidenautinnon.  Erittäin paljon tykkään siitä kun omat työt ovat esillä ja ihmiset käyvät katsomassa niitä. Pidän paljon kun saan tehdä taidetta ja saan piirtää. Minulle se on tosi tärkeää. Voin sen avulla ilmaista omia tunteita. Taidepajalta saan oppia. Tervetuloa tutustumaan näyttelyyni!

   

  Kohtaamispaikka Keppuli avoinna ma, ti to klo 10-15 ja ke klo 10-17

  Lisätietoja näyttelystä: susanna.salonen@autismisaatio.fi  
  050 407 8915

  Iloa ajatuksiin!
 • Riku Sainio & Ilpo Antosalo: Onnellinen autistinen poika ja mukava mies

  Onnellinen autistinen poika ja mukava mies -näyttely 10.8.-16.9.2016
  Kohtaamispaikka Keppuli, Käpyläntie 11, Helsinki.

  Minä olen neroa. Sata tyttödobermannia, moottorisaha ja Lippo Myrskylä. Kesäkuvat ja metsämaisemat. Mustaa vettä. Vaaleanpunaista vettä. Olen taitava. Teit sen hyvin. Minä olen ylpeä sinusta. Katso. Sinä onnistuit kultapieni. Kultaseni.

  Näyttely on koottu Riku Sainion ja Ilpo Antosalon alkuvuonna 2016 maalaamista teoksista. Molempien taiteilijoiden teoksissa esiintyy aiheita, jotka tuottavat iloa ja mielihyvää.

  Taiteilija Riku Sainio:

  Olen Riku Raku Rampetti. Muista, minä olen Riku Sainio ja hyvällä tuulella. Olen onnellinen autistinen poika. Kaikki sujuu hienosti. Minä maalaan lisää – minä maalaan paljon. Pidän maalaamisesta – Tottakai. Maalaan koska tulee hienon väristä. Tykkään maalata paljon värejä, eläimiä tai ihmisiä. Ehkä minä olen hyvä taiteilija. 

  Taiteilija Ilpo Antosalo:

  Ilpo on mukava mies, 36-vuotta. Maalaan, siksi että tulee hyvä mieli ja se tuntuu hyvältä, vaaleanpunaisella tai tummansinisellä.  Olen hyvä maalaamaan. Tykkään maalata koiramaalauksia, dobermanneja. Teen serkun Loco –koiran. Emma, Penny, Veera ja Doris –koirat ovat jonkun omistamia koiria. Pidän koirista, niitä voi ihan nätisti silittää. Maalaan mielelläni myös Lippoon Myrskylän ja liiterin ja moottorisahan ja varislintuja myöskin. Hyväluonteinen olen ja luja työmies. 

  Näyttelyn avajaiset Kohtaamispaikka Keppulissa 10.08.2016 klo 17-19, Käpyläntie 11, Helsinki. Kohtaamispaikka Keppuli on avoinna ma, ti, to 10-15 ja ke 10-17. Tervetuloa!

  Riku Sainio & Ilpo Antosalo: Onnellinen autistinen poika ja mukava mies
 • Viiden vuoden päiväkirja - Autismisäätiön ryhmänäyttely

  Galleria Art Kaarisilta, Sanomatalo 1.krs, Elielinaukio 2, Helsinki

  Vuoden 2016 Autismisäätiön ryhmänäyttelyn suunnittelussa lähtökohtana on ollut nykytaidenäyttelyn rakentaminen. Kaksiulotteisten maalauksellisten teosten tai perinteisemmän kuvanveiston sijaan galleria Art Kaarisilta täyttyy valokuva- ja videotaiteesta sekä installaatioista. Autismisäätiön taideryhmissä tehdään perinteisesti kansainvälisen teoskynnyksen ylittäviä taideteoksia, mutta tämän näyttelyn teokset on kerätty ohjatun taidetoiminnan reuna-alueilta: tekoprosessina on saattanut olla dymo-kirjoittimella tuotettu sanamassa, erityiskiinnostuksen kohteena olevan kehäradan junamatkan taltiointi tai lähes uskonnollissävytteinen kunnioitus hevosia kohtaan. Obsessiiviset kiinnostuksen kohteet, stressinhallinta toiston kautta tai eskapismi outona näyttäytyvästä maailmasta voivat olla autismin kirjon ihmisen keinoja jäsentää sirpaleista todellisuutta.
   

  Viiden vuoden päiväkirja - Autismisäätiön ryhmänäyttely

YHTEYSTIEDOT

AUTISMISÄÄTIÖ sr, Jämsänkatu 2, 00520 Helsinki
Puhelinvaihde p. 044 765 4300
Faksi p. 09- 876 4294
Sähköpostiosoite:  info@autismisaatio.fi
Työntekijöiden sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@autismisaatio.fi
Kirjaamo: Autismisäätiö, Kirjaamo, Jämsänkatu 2, 00520 HELSINKI 

Toivomme saavamme laskut ensisijaisesti verkkolaskuina.
Verkkolaskuosoitteemme:003715697971
Y-tunnuksemme:1569797-1
Välittäjä: Liaison Technologies Oy 

Autismisäätiö  Mikä on Autismisäätiö?

Autismisäätiö on yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon ja valtakunnallinen säätiö. Palveluidemme lähtökohtana on neuropsykiatristen oireyhtymien, erityisesti autismin kirjon (autismi, Aspergerin oireyhtymä) asiantuntemus. Palvelukokonaisuuden muoto ja kesto suunnitellaan aina yhteistyössä asiakkaan, hänen verkostonsa ja maksavan tahon kanssa. Jalkaudumme tarvittaessa eri puolille Suomea. Monimuotoisten palveluidemme tavoitteena on asiakkaidemme toimintakyvyn ja elämänlaadun koheneminen. Palvelukokonaisuudet jakautuvat asumispalveluihin, työ- ja päivätoimintapalveluihin, neuropsykiatrisiin avopalveluihin sekä työllistymisen tukipalveluihin. Toimimme myös alueellisesti. Kehitämme palvelutoimintaamme järjestelmällisesti vastaamaan entistä paremmin asiakkaidemme tarpeita.Palvelutoiminnan lisäksi Autismisäätiö tekee yhteiskunnallista vaikuttamistyötä.